A legújabb hírek

Igazi Harley-s hangulatban telt a 2014-es Szezonzáró

07 október 2014

Újra itt az ősz, újra ott a Szezonzáró. Lassan el kell rakni és be kell tolni a garázsba a szeretett vasakat. Azonban a fájó búcsú előtt minden évben összejönnek az igazi motorosok egy nagy közös találkozóra és motorozásra. A magyar Harley-közösséget nem csupán a közös hobbi, szenvedély, a motorozás és a márka iránti szeretet tartja össze, hanem tagjainak hasonló világnézete, értékrendje is. Egy nagy baráti társaság alakult ki az évek folyamán, amely a közös motoros túrák és rendezvények mellett számos alkalommal állt ki és segített a jó cél érdekében.

A reggel borúsnak kinéző nap ellenére szép számmal gyűltek össze a Harley-rajongók, családtagjaikkal, valamint barátaikkal a hétvégén tartott Harley-Davidson Budapest Szezonzáró rendezvényén. A Bázis a nyüzsgő tömegnek köszönhetően élettel telt meg, a csillogó gépekkel teli Szalonban, a szervizben és az udvaron is igazi Harley-s hangulat uralkodott. A nap legjobban várt programja, a nem sokkal dél után útnak induló, az erőszakmentesség világnapja alkalmából szervezett motoros felvonulás volt, amelyen közel száz motoros és szebbnél szebb járgánya vett részt. A Harleysok egymás után gördültek ki a kapun, és álltak be a Dobai Attila vezette menetbe, türelmetlenül várták, hogy indulhassanak, és még az idén utoljára, együtt motorozhassanak. A felvonulás útvonala fővárosunk gyönyörű részein vezetett egészen a város szívébe, a Hősök teréig, majd vissza a Harley Bázisra, ahol finom, igazi motorosnak való ebéd várt mindenkit.

A délelőtt folyamán az ACID/DC zenekar lépett a színpadra és csapott a húrok közé. Egymás után csendültek fel a kiválóan előadott, nagy AC/DC slágerek, amelyek megalapozták a remek hangulatot. A banda az idei, alsóörsi Open Road Fesztiválon debütált a nagyközönség előtt, így különleges kötődése van a Harley-Davidson-hoz.

A koncert után látványos kaszkadőr bemutatót tartott Erdei Balázs. A vakmerő és veszélyes mutatványoknak köszönhetően nemcsak a hangulat fokozódott, de az adrenalin-szint is megnőtt mindenkiben. A közönség lelkes tapssal jutalmazta a motorral, majd quaddal bemutatott show-műsor minden elemét. Az éles, hirtelen manőverek, egy- és kétkerékre állás mellett nem maradhatott el a népszerű gumifüstölés sem, amely az egész nézősereget biztosan „tartósította” a következő szezonig.

A nap zárásaként az Auróra zenekar lépett a színpadra. A hegedűvel és tangóharmonikával kiegészült zenekar ez úttal akusztikus hangszerelésben adta elő a népszerű punk/rock slágereit. A banda gitárosa, Goreczki „KisBé” Szabolcs maga is büszke Harley-tulajdonosként vett részt kisfiával a felvonuláson.

2014-ben is elbúcsúztunk a motoros szezontól, de nincs okunk búsulni, hiszen az idei évben is rengeteg élménnyel gazdagodtunk a motoros túrákon, illetve a Fesztiválon. A téli hónapok alatt pedig lesz idő felkészülni a jövő évre, hogy amikor tavasszal először kitoljuk a motort a garázsból, már kezdődhessen is az önfeledt motorozás. A nagy lelkesedésben csak tankolni ne felejtsünk majd el! ;)

Vissza az előző oldalra