A legújabb hírek

Maratoni Bátorság, a Charity Run Team sikeresen teljesítette küldetését

14 október 2015

"Néha ahhoz, hogy elérjük célunk, két kerékről futócipőre kell váltani” – a Harley-Davidson®Charity Run Team tagjai 120%-osan teljesítették, amit a jótékonysági akció elején vállaltak. A kitűzött cél nem volt más, mint hogy összefogásra ösztönzik barátaikat és a motorosokat, és a maraton lefutásával fél millió forintot gyűjtenek össze a Bátor Tábor javára.

Rekordszámú létszámmal zajlott le a 30. Spar Maraton a hétvégén, a közel 28 ezer induló között ott volt a Harley-Davidson csapata is, akik az Élménykülönítményhez csatlakozva vágtak neki a 42 kilométeres maratoni távnak, hogy embert próbáló teljesítményükkel a BÁTRAKon segítsenek.

„Minden olyan tett, amit önzetlenül teszel másokért, gazdagabbá tesz téged. Mi ezért csatlakoztunk az Élménykülönítményhez.” – szól a csapat hitvallása

A csapat az időjárás viszontagságaival dacolva, mosolyogva vette egymás után a kilométereket, futás közben a táborozó gyermekek mosolya lebegett lelki szemeik előtt és hajtotta őket előre, egészen a célvonalig. Az örökbefogadott kilométereknek köszönhetően az adománygyűjtési célt is sikerült elérni, sőt a rendkívüli összefogásnak köszönhetően még meg is haladták a tervezett összeget.

Megkérdeztük a csapat tagjait, hogyan élték meg ezt a különleges élményt?


Kolesza Kriszti:

„Életem egyik legmeghatározóbb élménye volt részt venni a jubileumi Spar Maratonon. A közösséghez tartozás érzése mindig hatalmas energiát ad, amit most saját bőrömön tapasztalhattam meg. Nem vagyok egy 'ezospiro' beállítottságú, de abban szentül hiszek, hogy amikor emberek állnak össze jó ügy érdekében, akkor ott mindig csoda születik és az élet örökké szóló csodálatos pillanatokat ad cserébe. Győztesek között voltam. Minden futó fájdalommal, fáradtsággal, saját démonjaikkal megküzdve ment a célig. Sokszor kicsit belehaltak, de nem adták fel! A pozitív élmény mellett rengeteget tanultam, többek között azt, hogy 'ha a fejben nincs kétely, akkor az úton nincs akadály.' Megannyi tapasztalatot szereztem, amiket az életem során biztosan hasznomra fogok fordítani.

Köszönöm az élménykülönítményes szurkolóknak a buzdító szavakat, a mosolyt, a bíztatást, az ismeretlenül felém/felénk irányuló bizalmat! Továbbá hálás vagyok a Parlament előtt sétáló olasz turistacsoportnak, akik amolyan olasz temperamentummal ugrálva, hadonászva ujjongtak és buzdítottak minket.”

Dobai Dani:

„Vasárnap reggel nem úgy nézett ki az időjárás, hogy akár egy métert is lehet majd boldogan futni. Szakadó eső és hideg nehezítette a rajtot. De amint elindultunk teljesen más érzések kerítettek hatalmukba. Valahogy azt éreztem, hogy nagyobb erőfeszítés nélkül tudok futni csak úgy visznek a lábaim.

És mi az, ami ilyen sok pluszt adhat?

Hát az óriási létszámú résztvevő, akik mind közösen, mégis külön-külön de egy célért küzdenek. A sok táborozó gyerek mosolya a fejemben. És természetesen a rengeteg szurkoló, aki kijött a rossz időjárás ellenére. Külön köszönet az Élménykülönítmény szurkolói csapatainak, akik ott voltak nagyon sok helyen. Mellettük elhaladni csodás volt. Olyan érzés, mintha a skandálásuk és biztatásuk energiája mind a lábamba kötött volna ki. És igen így lett 11-ből 21,1 km, egyszerűen jól esett.”

Soltész Évi:

„Életem első versenyén és első jótékonysági megmozdulásán vettem részt. Nagyon jól éreztem magam, büszkeséggel töltött el, hogy futásommal jó célt szolgálok és boldogságot vihetek a táborozó, súlyosan beteg gyermekek életébe. Különösen örülök, hogy ilyen szép nagy összeget sikerült összegyűjtenünk. Nagyon izgultam a verseny előtt, de a szurkolócsapat és a tömeg ereje megtízszerezte erőmet, így könnyen teljesítettem a távot, jövőre szívesen indulnék a fél-maratonon is.
A jótékonyság mellett jó volt, hogy a Harley-csapat együtt csinálta végig ezt a küldetést, egy emberként küzdöttünk, sokat jelentett, amikor a célvonalnál a főnökség köszöntött minket.”

Heim Dani:

„Nagyon jól éreztem magam a rossz idő ellenére is, remekül ment minden, örülök, hogy részt vehettem a gyűjtésben és a futásban egyaránt, jó volt látni a sok aktív bátor tábor szurkolót, akik lelkesítettek bennünket a táv teljesítése során! Szívesen veszek részt jövőre is hasonló jótékonysági akcióban, de mindig egyre feljebb kell tenni a lécet, hogy határaimat feszegessem, jövőre egy nagyobb távot vállalnék be a jó cél érdekében.”

A mosoly, amely mind a 4 futónk arcára kiült a célvonal átlépése után nem hazudik, és azt bizonyítja, hogy ADNI JÓ! Reméljük, hogy megmozdulásunkkal sokakhoz sikerült eljuttatnunk a Bátor Tábor hírét és jövőre sok új arcot láthatunk az élménykülönítményes, lila pólós futók között, mert néha érdemes a Harley-narancsot is lilára cserélni.

Jelenleg 120 %-on áll az adománygyűjtés, de még van lehetőség az adományozók táborához csatlakozni, aki még szeretne támogatni, és eddig nem volt rá lehetősége, még a következő két hétig megteheti: http://www.elmenykulonitmeny.hu/team?id=1415

Köszönjük mindenkinek a támogatást, bátorítást és szurkolást, páratlan összefogás jött itt létre! Harley-sok és nem Harley-sok, fantasztikusak vagytok!

Vissza az előző oldalra