A legújabb hírek

3+1 Motor különlegesség ínyenceknek

19 július 2016

Egy Harley-Davidson önmagában is egy kiváló motor, egy igazi legenda. A gyár kínálatában azonban nemcsak a különböző modelleket találjuk meg, hanem széles alkatrész és kiegészítő választékból válogathatunk, hogy motorunkat egyedivé tegyük. A cél maga az önkifejezés és a motorozás nyújtotta élmény maximalizálása. A következőkben 3+1 egyedi, extrákkal kiegészített Harley-t mutatunk be, amelyet a H-D Budapest munkatársai álmodtak meg.

Honnan jött az ötlet és miért is vállalkoztunk rá, hogy ilyen egyedi vasakat is áruljunk?

A Battle of the Kings nemzetközi motorépítő versenyben való részvételünk inspirált, ahol fantáziánkat szabadjára engedve hoztunk létre egy olyan egyedileg átépített motor különlegességet, amely a szavazók alapján az első helyezést érte el, és amelyre azóta is büszkék vagyunk.
Emellett szerettük volna kínálatunkat gazdagítani és megmutatni az embereknek, hogy már pár apró alkatrész és kiegészítő felhasználásával is milyen gyökeres változásokat lehet elérni a motoroknál.

Például fogtunk egy Dark Custom motort, az Iron 883-at és az extrázás során még dögösebbé és vagányabbá tettük. Minden egyes alkatrészt úgy választottunk ki, hogy egymással harmonizáljanak, és hogy a végeredmény azt a hatást érje el, hogy mindenki utána forduljon az utcán. Vagy vettük a Harley-k közül is egyik legnépszerűbb Street-Bob-ot és a lecsupaszított gépet számos design elemmel turbóztuk fel, tettük egyedivé. De a stílus mellett a praktikum és kényelem szempontját sem felejtettük el, az 1200 Custom Sporit például a túrázásnál fontos tényezők alapján tuningoltuk fel.

De nézzük ezeket az egyedi gépeket:

1. Iron 883

Felhasznált alkatrészek:
- Egyedi mart (CNC-zett) fekete oldaldeknik HD MC logóval

- Nyitott Screamin Eagle légszűrő

- Egyedi diamond black fék és kuplung bowdenek

- Stílusában hozzá illő lábtartó, fékpedál, markolat és tanksapka

- Egyedi mart (CNC-zett) fékolaj tartály fedél

- Fekete tengely védő kupakok

- Cafe Racer ülés és kormány, eke idom, fejidom, tükrök, oldalsó tankvédők

- Led lámpa, villára áthelyezett index, sötétített index búrákkal


2. Street-Bob

Felhasznált alkatrészek:
- Dark custom olaldeknik

- Screamin Eagle gyertyakábelek

- Egyedi mart váltó tolórúd

- Előre tolt lábtartó

- Gyertya takaró henger dísz

- Egyedi kormány

- Led lámpa

- Csomagtartó, amire egy felpattintható utas-ülés van felszerelve, háttámlával

- Nosztalgia Markolat

- Fekete fék és kuplungkar

- Egyedi retro tükrök3. 1200 Custom

Felhasznált alkatrészek:
- Króm egyedileg mart deknik

- Króm kuplung, illetve fékkar

- Króm szíjtárcsa

- Gyertya takaró henger dísz

- Lecsatolható háttámla csomagtartóval

- Váz alsó részén található eke idom

- Króm tankdísz

- Króm zárható tanksapka

- Oldalsó króm díszek az akkumulátor fedélen és olajtartályon

- Krómozott markolat
+1. A kakukktojás a végén, a harcos és egyben győztes motor, amely a nemzetközi zsűri elismerését is kivívta, egy igazi Custom King, az épített Iron 883.

Az inspirációt egy igazi klasszikus, a Willie G. Davidson által, a 70-es években épített Sportster XLCR adta, amely abban az időben nemcsak csúcsmodell volt, de egyben a dinamikus, sportos motor megtestesítője is. Az inspiráció másik forrását, egy ugyancsak klasszikus, de a filmművészet alkotása, a Mad Max film adta. Ennek eredőjeként a régi modellt 21. századi köntösbe burkolva, a legmodernebb technikával és teljesítménnyel ellátva született meg a custom motor.

Az átépítés során 85%-ban Harley-alkatrészek kerültek felhasználásra, így a vasról hamisítatlan Harley-stíluselemek köszönnek vissza. Összességében a motor formája kecses, de dögös, arányos, áramvonalas, néhol aszimmetrikus, ami miatt egyszerre harmonikus és egyedi.

A gyári- és a módosított custom alkatrészek harmóniája egy teljes egészet alkot. A lakk fekete fényezés, az egyedi, hangsúlyos fej- és faridom, és custom kipufogó együttese adja meg a motor dögös, vagány jellegét. Tovább hangsúlyozva a sportos design-t a szíjhatást láncra cserélték a tradicionális megjelenés jegyében és az egészet megfejelték az első és hátsó led-es fényszórók beépítésével.

A bemutatott modellek mindegyike megvásárolható, ha valami különlegesre vágysz, valami többre, akkor a fenti motorokat neked ajánljuk. Az árakról és további részletekről érdeklődj Heim Dánielnél a heim.daniel@harley-davidson.hu e-mail címen vagy a +36 30 961 59 81-es telefonszámon.

Vissza az előző oldalra