A legújabb hírek

Tavaszi túraajánlat

29 április 2016

A motoros szezont megnyitottuk, most már nincs más hátra, mint belevetni magunkat a sűrűjébe és eltervezni motoros kirándulásaink. Túrázni élvezet, de merre vigyen az utad?
„Egy évben egyszer látogass meg olyan helyet, ahol korábban nem voltál.” A Dalai Láma tudja mi a jó és mi is, úgyhogy megduplázzuk az élvezeteket és egyszerre két túraútvonalat mutatunk neked, amit tilos kihagyni, mert izgalmas kalandokat rejt!

Nincs is ahhoz fogható, amikor a napsütésben felnyergeled a vaslovat, magadra öltöd a motoros gúnyát, indítasz és falod a kilométereket. Az euforikus érzetnek azonban egy valami mindig gátat szab: ha nincs meg az úti cél. Mert bizony céltalanul gurulni, nem mindig izgalmas. A felfedezés, az izgalom és a természetközelség bizsergető élménye garantáltan nem marad el, ha megcélzod az alábbi két helyszínt.


Rövid, de testet-lelket átmozgató túraútvonal rejtőzik a Pilisvörösvár felé, ahol a Bécsi út gyötrelmeit hátrahagyva a tízes út abroncs-simogató minőségű aszfaltján motorozhatsz, dús lombú fák, szemkápráztató búzamezők és szántóföldek szomszédságában. Merre is tartasz? Tinnye felé.

Az Üvegtigris forgatási helyszíne található itt, ami több dolog miatt is érdemes arra, hogy rászánj egy délutánt a terep felderítésére. Egyrészről a Tigris a mai napig ott áll, s noha nem Lali szolgálja ki a megfáradt vándorokat, bő kínálatból választhatsz.

Másrészről a táj háborítatlan nyugalma, a tó lassan hullámzó tiszta vize és a tavaszi piknikezést vagy pihenést szolgáló mini-sziget maga a földi Paradicsom.


A tavat szegélyező dús, természetvédelmi terület sok felfedezni valót rejt magában. Ritka madarak és olykor kíváncsi őzek nyújtanak társaságot, miközben túraösvényen fedezed fel a pazar területet. A Garancsi-tó közkedvelt találkahelye a motorosoknak, így ne lepődj meg, ha ismerős arcokba botlasz.


A jóga óra feltöltődésével felérő Garancsi-tó után, ha gurulni támad kedved, könnyedén megközelítheted a másik célpontot is, ami nem más, mint Esztergom. Utóbbi elcsépelt lehet, és nincs olyan motoros, aki szezononként három-négy alkalommal ne járna ott, mégis sok apró részlet van, ami talán elkerülte eddig a figyelmed.


Bármerről is közelítesz csodálatos látványban lesz részed. A tízes utat követve pontosan Esztergomba jutsz, ahol a Bazilikán kívül van még mit megnézni! Ráadásul a Bazilikától nem messze található egy motoros barát büfé, ahol feltankolhatsz és átruccanhatsz a szomszédos Párkányba.

Itt a helyi érdekességeken kívül, italkülönlegességekkel gazdagodhatsz, ráadásul nem mindennapi tájjal szegélyezett út vezet a Duna mellett Komáromig.

Ha azonban Komárom már túl messze lenne, visszafelé próbára tehet tudásod és motorod a pilisi hegységben, ahol egy-egy tisztás mentén turistaút vezet az erdő mélyére, ami arra vár, hogy felfedezd!

Ne kérdezz, motorozz!

Vissza az előző oldalra